درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی را در این مقاله برایتان توضیح می دهیم.

 فیزیوتراپی کمر چیست ؟

بیماران دارای کمر درد اکثرا در مراحل حاد و یا مزمن به فیزیوتراپی ارجاع داده می شوند. قبل از شروع درمان فیزیوتراپی کمر، فیزیوتراپیست بیماران را به شکل تخصصی تر مورد ارزیابی قرار می دهد تا علت کمر درد مشخص گردد و اقدامات لازم جهت برطرف کردن علل آن صورت پذیرد. این اقدامات می تواند شامل موارد زیر گردد:


استفاده از روش های مختلف مانند جریان های ضد درد، لیزرتراپی، دیاترمی ، مگنت تراپی، درمان های دستی، نظیر ماساژ و آزادی سازی عضلات و بافت نرم درگیر شده ، انجام تمرینات مخصوص برای کاهش علائم مربوط به بیرون زدگی دیسک ، تقویت عضلات تضعیف شده، انجام تمرینات به منظور کشش عضلات کوتاه شده، و تمرینات تخصصی جهت افزایش هماهنگی عضلات بدن.


 دیسک کمر چیست؟

در مبحث فیزیوتراپی کمر ، عمده بیماران با مشکل دیسک کمر مواجه هستند. پس از ارزیابی های اولیه توسط فیزیوتراپیست وتشخیص نوع بیرون زدگی دیسک بیمار ، درمان وی آغاز می گردد. بخش عمده ای از درمان بیماری های مربوط به دیسک کمر را تمرینات تخصصی و ورزش تشکیل می دهد. با توجه به مشکل بیمار و حاد یا مزمن بودن مشکل وی، ورزش های مختلفی در برنامه ی درمانی وی گنجانده می شود.


راه های درمان دیسک کمر

در فیزیوتراپی دو نوع ورزش برای مشکلات مربوط به کمر درد تجویز می گردد اول تمریناتی که باعث پیشگیری از دیسک کمر می گردد و دوم تمریناتی که به منظور بهبود فرد به وی داده می شود. . تمرینات پیشگیری کننده از دیسک کمر اغلب با توجه به وضعیت زندگی فرد تجویز می گردد برای مثال افرادی که دارای مشاغل خاصی هستند و نیاز دارند در طول روز مدت زیادی را بر روی صندلی بنشینند مانند رانندگان تاکسی و کارمندان اداری نیازمند دریافت اینگونه تمرین ها می باشند.


 مراحل فیزیوتراپی کمردرد

امروزه یکی از درمان های رایج مشکلات کمر، استفاده از فیزیوتراپی است که اصولا درمانی غیر تهاجمی در مقابل درمان های دیگر، منجمله عمل جراحی دیسک کمر به شمار می رود. فیزیوتراپیست با کاهش فشار از روی کمر فرد به واسطه آموزش ها و تمرینات سعی در اصلاح وضعیت وی می نماید. درمان در فیزیوتراپی شامل استفاده از تحریکات و جریان ها به منظور کاهش درد و التهاب کمر در دوره حاد بیماری و تمرین درمانی و درمان دستی در شکل مزمن بیماری می باشد.


1. درمان های دستی فیزیوتراپی

درمانهای دستی، در درمان بیماری های ناحیه کمر فرد مانند دیسک کمر، شامل رفع گرفتگی های عضلانی و حرکت دادن مهره ها در جای خود به منظور تصحیح راستای آنها و همچنین اعمال ماساژهای سطحی و عمقی به منظور افزایش جریان خون در ناحیه کمر، است.


2. تغییر کلی سبک زندگی و آموزش به فرد در فیزیوتراپی

یکی از مهمترین مراحلی که در فیزیوتراپی کمرصورت می پذیرد، تغییر و آموزش سبک صحیح فعالیت زندگی است که شامل نحوه صحیح خوابیدن، نشستن و انجام کارهای روزانه می باشد که خود می تواند زیر مجموعه بخش حرکات اصلاحی در این کلینیک باشد


 فیزیوتراپی کمر چه فواید و مضراتی دارد؟

پس از مراجعه به فیزیوتراپیست و انجام ارزیابی های دقیق توسط وی، بیماری های مرتبط با کمر درد می تواند به صورت کامل از بین روند. این امر وابسته به نحوه ی انجام صحیح درمان و نیز آموزش و اصلاح حرکات وی در زندگی روزمره ی بیمار می باشد.


باید توجه داشت که پیشگیری همواره بهتر از درمان است در نتیجه اگر فرد در مراحل اولیه کمر درد می باشد مراجعه وی به کلینیک فیزیوتراپی می تواند مثمر ثمر باشد و از حاد و یا مزمن شدن درد در ناحیه کمر وی جلوگیری کند. کلینیک فیزیوتراپی چیستا با داشتن متخصصان در زمینه حرکات اصلاحی می تواند موجب تسریع بهبود کمر درد در شما شده و نیز از حاد شدن این بیماری در شما جلوگیری کند


گاهی برخی از دفرمیتی های اسکلتی، عضلانی و نیز ضعف و عدم هماهنگی عضلات بین فعالیت مختلف روزمره، باعث بروز کمردرد می شوند که در اکثر موارد بیمار، خود از وجود آنها و علل بروز آنها آگاه نیست. با مراجعه به فیزیئتراپیست های متخصص و مراکز فیزیوتراپی و انجام ارزیابی توسط آنها می توان از بروز بیماری های اسکاتی عضلانی جلوگیری نمود. فیزیوتراپی کمر معمولا عارضه ای برای بیمار ندارد و هیچ مشکلی برای وی بوجود نمی آورد بلکه می تواند نهایتا از انجام عمل جراحی در وی جلوگیری کند.


آموزش فیزیوتراپی کمر

در اکثر مشکلات مربوط به ناحیه ی کمر، به خصوص دیسک، بعد از درمان های اولیه ، امکان تشدید و بازگشت دوباره علایم بیمار وجود دارد. در فیزیوتراپی کمر ، لذا به منظور جلوگیری از رخداد این پدیده، آموزش هایی به بیمار داده می شود که وی می بایست آنها را به صورت مداوم در منزل به انجام رساند. بخش مهمی از این آموزش شامل تمرینات تخصصی و نیز تمرینات اصلاحی به منظور اصلاح حرکت و رفتار فرد در حین انجام حرکات روزمره خود مانند چگونگی نشستن بر روی صندلی، راه رفتن، بلند کردن اشیا و غیره می باشد.



تمرینات فیزیوتراپی دیسک کمر

در درمان

فیزیوتراپی، تمریناتی برای کاهش علائم ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر بین مهره ای وجود دارد. در بسیاری از موارد، بافت دیسک به گونه ای است که امکان برگرداندن قسمت بیرون زده ی دیسک بین مهره ای با تمرینات تخصصی وجود دارد. پس از آنکه بیمار تمرینات تخصصی مربوط به بهبود دیسک کمر و یا کمر درد خود را تحت نظر درمانگر خود انجام داد و درد و علائم مربوط به بیرون زدگی دیسک کاهش یافت و یا کلا از بین رفت، تمرینات اضاقی جهت افزایش ثبات و تقویت و هماهنگی بین عضلات ناحیه ی کمر به بیمار آموزش داده می شود. تمرینات مهمی که در این قسمت لازم به اجرا می باشند.


تمرینات این بخش را اصطلاحا تمرینات کر می نامند که بر روی ستون فقرات و عضلات ریز اطراف آن تمرکز می کنند و تحمل و استقامت ستون فقرات را بالا می برند. این تمرینات ستون فقرات را درگیر کرده و انجام آنها باعث بهبود وضعیت فرد می شود.


فیزیوتراپی در شریعتی

روش فیزیوتراپی کمر با لیزر

لیزر یکی از دستگاههایی است که در فیزیوتراپی کمر با کاربردهای مختلفی از جمله کاهش درد، ترمیم بافت های آسیب دیده، و غیره استفاده می شود. در موارد بسیاری که دیسک بین مهره ای آسیب دیده باشد با استفاده از لیزر پر توان می توان آن را درمان کرد. تا فشار روی ریشه عصبی و نواجی اطراف دیسک کاهش یافته و در نتیجه علائم بیمار کاهش یابد، هم چنین لیزر موجب بهبود تغذیه اعصاب محیطی و در نتیجه بهبود سرعت هدایت آنها می شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها